Tuesday 23 December 2014

Adli Tıp Raporu da doğruladı: Berkin Elvan doğrudan hedef alınmış!

Berkin Elvan 269 gün komada kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kaybetmişti.


23/12/2014


Gezi eylemlerinde başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 14 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan’a doğrudan ateş edildiği saptandı.

Elvan’ın ölüm biçimine dair Adli Tıp Kurumu raporu tarafından hazırlanan rapor soruşturma dosyasına konuldu.

Sekme yok, doğrudan gelmiş

Raporda şu tespitlere yer verildi:

– Elvan sert bir cismin başına isabet etmesiyla aldığı yara sonucu öldü.

– Elvan’ın kafatasında 2 santimlik kesik oluştu.

– Öümle ilgili üç ihtimal var. Yara, başına sert bir cisim isabet etmesiyle, yere düşerek başını sert bir cisme çarpmasıyla ya da bir kişinin sert bir cisimle başına vurmasıyla.

– Cisim, doğrudan kafatasına isabet etmiş. ZET (gaz tüfeği) fişeği veya plastik merminin duvara çarparak sekmesi veya havadan serbest düşmesi sonucunda kafaya isabet etmiş olması mümkün görünmüyor.

– Kafatasında yumuşak doku veya kemik dokusuna isabet eden cismin özelliklerini yansıtacak bir lezyon görülmediğinden, mevcut verilerle travmanın tam olarak ne şekilde meydana geldiği hususunda tıbben ayrım yapılamadı.
Mesafe ve hedef gözetilip gözetilmediği tespit edilemedi

– Kafaya isabet eden biber gazı fişeği veya plastik merminin ateş edildiği mesafenin tespit edilemedi.

– Hedef gözetilerek ateş edilip edilmediği hususu da tıbben belirlenemedi.
Hastanede kaburgası kırılmış

  Kalp masajı sonucu Elvan’ın göğüs kafesinde kaburga kırıkları oluşmuş.

DHA’nın haberine göre rapor, Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu tarafından 9 Kasım 2014 tarihinde hazırlandı.

Elvan 16 Haziran 2013 sabahı vurulduktan sonra saat 07:37’de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Elvan iki kez ameliyat edilmiş,  ardından yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.

Raporun sonuç bölümünde şöyle denildi:  “Ölümün, kült kafa travmasına bağlı beyin kanaması sonucu gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu… Adli dosyada mevcut raporlara göre kült travmasının ZET fişeği kapsülü veya plastik mermi isabet etmesi sonucu olmuş olabileceği…”

Kafaya isabet eden biber gazı fişeği veya plastik merminin ateş edildiği mesafenin tespit edilemediği kaydedilen raporda, “Hedef gözetilerek ateş edilip edilmediği hususu da tıbben belirlenemediğinden, bu durumun adli soruşturmayla aydınlatılması uygun olur” denildi.


 


No comments:

Post a Comment