Tuesday 16 December 2014

Roboski Katliamı 3. Yılında

"2011'in bitmesine 3 gün kala 28 Aralık akşamı Bejuh ve Roboski köylerinden 34 can için yeni yıl başlamadan son buldu. Geçimlerini sınır ticareti yaparak kazanan 17'si çocuk 34 yakınımız TSK'ya ait F16 savaş uçaklarıyla atılan yüzlerce kiloluk bombalarla bedenleri paramparça edilerek hunharca katledildi. Normal bir ülkede hayatı felce uğratacak, hükümeti ve TSK'yı istifalarla sarsması gereken bu katliam 3.yılına giriyor ve hala katliamın failleri aramızda serbestçe dolaşıyor.

Katliamın akabinde iktidardan saatler boyu tek bir resmi açıklama gelmezken ulusal basın tüm olan biteni derin bir suskunluğa mahkûm eder. Devlet nezdinde sanki hiçbir şey yaşanmamışcasına biz Roboski ailelerinin mücadelesine tehdit ve baskılarla saldırılarda bulunmuş, iftira ve hakaretlerle yaşadığımız acı ötekileştirilmeye çalışılmış, gözaltı, tutuklama ve idari para cezalarıyla her geçen gün yeni bir saldırıya maruz kalmış bırakılıyoruz.

Zulmü ve acımızı misliyle büyüten uygulamaları sakil bahanelerle Roboski katliamının üzerini örtme aczini devlet 3 yıldır sürdürmeye devam ediyor.

Buradan halkımıza ve kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz. Roboski vicdanın ve insanlığın onurlu mücadelesidir. İnsanım diyen herkese, bütün toplumlara ve tüm halkımıza sesleniyoruz. Aralık ayı Roboski ayıdır. Roboski’de yaşanan katliama, yaşanan tarifsiz acıya kayıtsız kalmamaları ve yürütmüş olduğumuz mücadeleye desteklerini seslerini katmalarını talep ediyoruz. Roboski için alanlara çıkmalarını devletin zülmüne, baskılarına, polis terörüne karşı ve hayatın her alanında direnmeye, 27-28 Aralık'ta Roboski’de yaşanan katliamın 3.yıldönümü anma törenlerine tüm halkımızı davet ediyoruz." Roboski Aileleri, Roboski-Der

No comments:

Post a Comment