Sunday 26 October 2014

IŞİD’in Kobani saldırıları 42. Gününde


26 Ekim 2014

IŞİD’in saldırıları devam ederken, 42. günde Kobani direnişi de devam ediyor.
Kobani’ye yönelik Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları ve Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) direnişi 42. gününde devam ediyor. Kentin birçok noktasındaki çatışmalar yoğunlaşarak sürüyor.
IŞİD, cuma akşam saatlerinden bu yana Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik saldırı başlattı. Saldırılara YPG ve Kadın Savunma Güçleri (YPJ) sert karşılık verirken kapı ve çevresine sürekli olarak IŞİD üyeleri tarafından havan atışı yapıldı.
Kent merkezinde de çatışmaların yoğun olarak devam ettiği ve güney cephesinde YPG-YPJ güçlerinin IŞİD’e yönelik eylemler gerçekleştirdiği bildiriliyor.
Hawar Haber Ajansı, kentin doğusundaki Kaniya Kurda Mahallesi’nde kent merkezine yönelen IŞİD üyelerine YPG’nin karşılık vermesi sonucu örgütün ağır kayıplar verdiğini yazdı.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki koalisyon ise Suriye ve Irak’ta son 2 günde 23 yeni hava saldırısı yaptı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kobani’de IŞİD’e ait bir topçu silahının bombalandığı, 22 hava saldırısının ise Irak’ta Beyci, Musul Barajı çevresi ve Felluce kentinde gerçekleştiği belirtildi.
Bombardımanlarda IŞİD’e ait binalar, araçlar ve mevziler hedef alındı.



No comments:

Post a Comment