Monday 12 October 2015

Barış için ordaydılar...Tek istedikleri barıştı...



Ankara'da 10 Ekim'de düzenlenmek istenen Barış, Demokrasi ve Emek mitingi öncesi iki canlı bombayla düzenlenen saldırıda son açıklamaya göre 97 kişi hayatını kaybetti. Barış talebiyle Ankara'da bulunan insanların ulaşabildiğimiz hikâyelerini paylaşıyoruz.

Abdülkadir Uyan
26 yaşındaki Bingöllü Abdulkadir Uyan, 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ağabeyi ile Bingöl’de mühendislik bürosu açtı. Patlamadan bir gün önce İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne yüksek lisans başvurusu yaptı.

Solhan ilçesine bağlı Mutluca köyüne defnedilecek.

Metin Kürklü
53 yaşındaki Metin Kürklü işçi emeklisi ve EMEP Merzifon İlçe Başkanıydı. Amasya’da arkadaşları ile doğum gününde gerçekleşen mitinge katılmak için Ankara’ya gitmişti.












Cenazesi 11 Ekim’de Amasya’nın Merzifon ilçesinde defnedildi.















Gökhan Akman
21 yaşındaki Gökhan Akman Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü 4. sınıf öğrencisi ve EMEP Uşak gençlik örgütü üyesiydi.

Cenazesi 11 Ekim’de Denizli’nin  Çameli ilçesi Kızılyaka Mahallesi’nde defnedildi.






Orhan Işıktaş
24 yaşındaki Orhan Işıktaş Selçuk Üniversitesi Lojistik Bölümü 3. sınıf öğrencisiydi.

Cenazesi 11 Ekim’de Mersin Tarsus ilçesindeki Tarsus’a bağlı Zübeyir köyünde defnedildi.

Işıktaş’ın annesi Müzeyyen Işıktaş cenezade, "Orhan, Ankara’ya barış için gitti. Barış için gidenleri öldürdüler. Herkesin başı sağolsun. Bir tek Erdoğan’ın başı sağ olmasın’’ diye konuştu. 







Gülhan Karlı Elmascan / Yılmaz Elmascan
Öğretmen Gülhan Karlı Elmascan ile bir yıl önce evlendikleri eşi Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi TCDD makinisti Yılmaz Elmascan  Adana’dan mitinge gelmişti.

Adana'dan eyleme gidenlerden Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri; Bilgen Parlak, Hacı Kıvrak, Nevzat Sayan, Rıdvan Akgül, Fevzi Sert, Emek Partisi üyeleri Dilan Sarıkaya ve Gökhan Gökbörü, Emek Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Yurtman ile HDP üyesi Hacı Mehmet Şah ile birlikte hayatlarını kaybettiler.

Elmascan’ın cenazesi Urfa’nın Suruç ilçesinde toprağa verilecek iken eşi Gülhan Karlı Elmascan Konya’nın Ereğli ilçesinde defnedilecek.

Nevzat Sayan
Nevzat Sayan TCDD çalışanı ve KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesiydi.  12 Ekim'de Karaman'da uğurlandı.

Adana'dan eyleme giden BTS üyeleri Yılmaz Elmascan, Nevzat Sayan, Bilgen Parlak ve Rıdvan Akgül, yolda çektiği selfie fotoğrafı yayınlandı.















Bilgen Parlak
45 yaşındaki BTS üyesi Bilgen Parlak'ın cenazesi, memleketi Kâhta'da toprağa verildi.





















Hacı Kıvrak
Adana BTS üyesi Hacı Kıvrak 25 yıldır TCDD'de çalışıyordu. 45 yaşındaki iki çocuk babası Kıvrak'ın cenazesi 11 Ekim'de Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Üzümlük köyünde toprağa verildi.













Rıdvan Akgül
Rıdvan Akgül TCDD Adana Müdürlüğü çalışanı ve BTS üyesiydi. Cenazesi 11 Ekim'de Siirt'te defnedildi.





















Fevzi Sert
Devlet Demir Yollarında çalışan 45 yaşındaki Fevzi Sert evli 3 çocuk babasıydı. Cenazesi, Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verildi.





















Hacı Mehmet Şah

Hacı Mehmet Şah HDP üyesiydi. Adana'da 12 Ekim'de uğurlandı.

Gökmen Dalmaç
38 yaşındaki Gökmen Dalmaç Emek Partisi İstanbul Beyoğlu ilçe yöneticisi ve Devrimci Trabzonsporlular üyesiydi. bir dönem Eğitim- Sen Trabzon Şube Sekreterliği yapmıştı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda çalışan Dalmaç, birkaç yıldır İstanbul'da yaşıyordu. Dalmaç Trabzon'dan son yolculuğuna uğurlandı.


Elif Kanlıoğlu
20 yaşındaki Elif Kanlıoğlu Aydın’dan mitinge gidenler arasındaydı. Mersin Üniversitesi Yabancı Dil Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisiydi.



















Hakan Dursun Akalın
Amasya’da görev yapan öğretmen Hakan Dursun Akalın mitinge gitmeden önce sosyal medyada şu mesajı paylaşmıştı:









"Gel demekle gelmiyor. Umut edip beklemek acizlere göre. Kaçıp saklanacak vakitdeğil. Sevgi emek ister ya. Emek ve huzur için de emek. Ankara'daymış barşı, alıp gelmek gerek. Ben gidiyorum kalanlara selam olsun. Getirebilirsem barışı kızama sefa olsun..."



Ercan Adsız
42 yaşındaki Ercan Adsız EMEP Partisi Çanakkale İl Başkanıydı.

Cenazesi 11 Ekim’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde toprağa verildi.








Ayşe Deniz
Ayşe Deniz, HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyelesi ve mali müşavirdi. Cenazesi 12 Ekim’de İzmir’de defnedilecek.



















Berna Koç
İzmirli Berna Koç, bir yandan temizlik işçisi olarak çalışıyor, bir yandan da üniversite sınavına hazırlanıyordu. Koç, Celal Bayar Üniversitesi Harita ve Kadastro bölümünü kazanmıştı. 2004 yılında sendikacılar, KaosGL’nin LGBT işçi ve memurların katılımıyla düzenlediği Gey-Lezbiyen İşçi Buluşması’nda da yer almıştı.

Berna Koç’un cenazesi bugün, İzmir Konak Belediyesi önünden toplu törenle saat 11.00’de, Halkevi önünden saat 13.00’de uğurlanacak.







Fatma Esen
Fatma Esen, 45 yaşında, iki çocuk annesi, Eruhlu, HDP üyesi. Cenazesi 12 Ekim’de İstanbul Fatih Kadınlar Pazarı Eruhlular Derneği’ndeki törenle uğurlanacak.















Gülbahar Aydeniz
Gülbahar Aydeniz, Ankara’daki mitingde hayatını kaybeden CHP gençlik kolları üyesi 11 kişiden biriydi. Aydeniz, Malatya Gençlik Kolları üyesiydi.













Eren Akın
19 yaşındaki Eren Akın CHP MalatyaGençlik Kolları üyesiydi. Cenazesi 11 Ekim’de Malatya’da toprağa verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çektirdiği selfie sosyal medyada yer aldı.

Radikal.com.tr Akın’ın bu yıl gerçekleşen Uğur Mumcu anmalarında “Vurulduk ey halkım unutma bizi” dizelerini okuduğu görüntüleri paylaştı.









Canberk Bakış
Adnan Menderes Üniversitesi ve Emek Gençliği Üyesi Canberk Bakış da Ankara’da hayatını kaybetti.

Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Bakış, 11 ekim’de Malatya’da uğurlandı.














Üniversite resmi sitesinde rektör Prof. Dr. Cavit Bircan imzasıyla taziye mesajı yayınlandı.













Tayfun Benol
1961 doğumlu Tayfun Benol, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 1988'de mezun oldu. Lise yıllarıdan itibaren sosyalist mücadele içinde oldu. Politika Gazetesi'nin sorumlu yazıişleri müdürüydü. bianet için  Ermeni Soykırımı'nın 100. Yıldönümü dolayısıyla hazırlanan "100leşme" yazılarından birini kaleme almış ve Leman Halasının hikayesini paylaşmıştı.

Tayfun Benol 12 Ekim'de Karacaahmet Şakirin camisinde kılınacak öğle namazının ardından Maltepe Başıbüyük Mezarlığında toprağa veriliyor.

Arkadaşı Gülengül Altıntaş, onu "Tayfun Benol, Bir Güzel İnsan" başlıklı yazısında anlattı.

Nizamettin Bağcı
56 yaşındaki evli ve beş çocuk babası Nizamettin Bağcı inşaat işçisiydi. Cenazesi 11 Ekim’de Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi. Bağcı’nın kardeşi Nevzat Bağcı, “Bunlar barış şehidi. Barış olsun diye gittiler” dedi.



















Kasım Otur
48 yaşındaki Kasım Otur Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Malatya eski Şube Başkanıydı.








Evli ve bir çocuk sahibi Otur’un cenazesi 11 Ekim’de Malatya’da defnedildi.










Başak Sidar Çevik
Başak Sidar Çevik Atılım Üniversitesi İnşaat Fakültesi son sınıf öğrencisiydi. Annesi, babası ve halası da Urfa’dan mitinge gelmişti. Halası Nilgün Çevik ile Başak Sidar Çevik hayatını kaybetti.

Patlama sonrası anne ve babasının fotoğrafı katliamın fotoğrafı olarak manşetlerde yer aldı.

Cenazeleri Suruç’a gönderilirken Baba İzzettin Çevik, Hürriyet’e verdiği demeçte “Kızım Atılım Üniversitesi 4. sınıfta okuyordu. Buluşma noktasında beklerken kızım yanımıza geldi. Sonra alana girdik. Birilerine güveniyorduk. Barış diyorduk, başka bir şey demiyorduk. Sadece barış... Onlar da Ankara’nın göbeğinde bizlere bunları yaptılar. Acımız çok büyük. Tek istediğim şey şimdi canlarımızı toprağa vermek. Eşim şu an hastanede tedavi altında, başka bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

Resul Yanar
Manisa Saruhanlu ilçesinden inşaat işçisi Resul Yanar evli ve dört çocuk babasıydı. Cenazesi 11 Ekim’de Manisa’da toprağa verildi.

Resul Yanar’ın babası Cafer Yanar,  “Biz barış için bağırıyoruz, çağırıyoruz. Ne diyeyim, yalvarıyoruz. Peşimizi yine bırakmıyorlar yine bırakmıyorlar. Ne yapacağız. Biz barış istiyoruz, savaş istemiyoruz. Savaştan kimse bir şey anlamaz ki. Kimsenin kârı yoktur. Barıştan, kardeşlikten güzel ne var” dedi.

"Biz bunu biliyoruz. Ama biz yine barış istiyoruz. 10 tane gitse, 20 tane gitse 100 tane de gitse biz yine barış istiyoruz. Hainlerin Allah belasını versin. Allah’ın izniyle yine bir gün uzağa giderler. İnşallah onlar da aynı acıyı çekerler. Allah büyüktür. Eğer, Selahattin Demirtaş deseydi, ‘Biz seni başkan yapacağız’, biz bugünleri görmezdik. Başkanlık istiyor adam, 400 milletvekili istiyor. Sevdirsin kendini millete 400 milletvekili versin.”

Mehmet Ali Kılıç
Malatyalı Mehmet Ali Kılıç, CHP Malatya Gençlik Kolları yöneticilerindendi.

















Tekin Arslan
İnşaat İşçileri Sendikası kurucularından, Yönetim Kurulu üyesi Tekin Aslan, mitinge İstanbul’dan gitmişti. Cenazesi 12 Ekim’de Kartal Cemevi’nden kaldırılıyor.










Sezen Vurmaz
52 yaşındaki Sezen Vurmaz, 15 yaşındaki kızıyla birlikte kardeşini ziyaret etmek için Ankara’daydı. Tesadüfen geçtiği yerde miting öncesi paylayan bomba nedeniyle hayatını kaybetti, kızı ağır yaralandı.

Sezen Vurmaz, Malatya Yeşilyurtspor takımın futbolcusu Onur Vurmaz’ın annesiydi.















Dilaver Kahraman

Dilaver Kahraman, HDP Karaman İl Başkan Yardımcısıydı.

Umut Tan / Onur Tan
Onur ve Umut Tan kuzenlerdi.  CHP Malatya Gençlik Kollarından hayatını kaybeden 11 kişi arasında yer aldılar. Cenazeleri Malatya’ya gönderildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye'si CHP'li meclis üyesi Dilek Tan’ın kuzenleri Onur ve Umut Tan ile birlikte teyzesinin kızı Sarıgül Tüylü de Ankara’daki patlamada hayatını kaybetti.












Sarıgül Tüylü
35 yaşındaki Sarıgül Tüylü, 10 ve 5 yaşlarında iki çocuk annesiydi.

Cenazesi 12 Ekim’de Kağıthane’deki Nurtepe Cemevi’nden kadınların omuzlarında uğurlandı.







Dilan Sarıkaya
22 yaşındaki Dilan Sarıkaya Çukurova Üniversitesi arkeoloji Bölümü öğrencisiydi. EMEP üyesiydi. Cenazesi Adana’da yüzbinlerce kişi tarafından karşılandı.

Dilan Sarıkaya’nın babası İzzet Sarıkaya, “Benim yoldaşımı ona öğrettiğim ilk sloganla göndermek istiyorum. Faşizme ölüm, halka hürriyet. Yoldaşım yoldaşlarımıza selam söyle” diye konuştu.

Cenazesi 12 Ekim’de Adana’da defnedildi.



Ali Kitapçı
Demiryolu işçisi Ali Kitapçı 12 Ekim’de Ankara Garı önünde yapılan anmanın ardından Ankara Karşıyaka mezarlığında defnediliyor.

Anarşi İnisiyatifi, Kitapçı’nın ardından “Ali, Ali. Sendikacı Ali, Ali Kitapçı, Ali abi, anarşist Ali, her anarşist gibi kara ali. Başkalarınınkinde nasıldı bilmem ama, bizim hayatımızda çok değerli ve önemli bir yeri vardı. Türkiye anarşist hareketinin ilk sendikacısı dersem herhalde yalan olmaz. Grevlerde lokomotifleri deviren, kapıları zincirleyen, rayları kapatan dava adamı. neşe kaynağımızdın be, kim anlatsın şimdi bize İngiltere kömür madenlerindeki anarko sendikalist mücadele hikayelerini” mesajını paylaştı.








İsmail Kızılçay
49 yaşında iki çocuk babası İsmail Kızılçay İnşaat İşçileri Sendikası üyesiydi.
















Ethem Sarısülük’ün vurulmasının ardından 5 Haziran’da Ankara’da yapılan protestoda yaralanmıştı. Cenazesi 11 Ekim’de Kastamonu’nun Tosya ilçesi Aşağıkayı köyünde uğurlandı.










Muhammet Demir
19 yaşındaki Hakkarili Muhammet Demir İstanbul’da kimya bölümünde üniversite öğrencisiydi.
















Korkmaz Tetik
EMEP üyesi Korkmaz Tetik’in cenazesi 12 Ekim’de binlerce kişinin katılımıyla Batıkent Cemevi’ndeki törenin ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.

















Veysel Deniz Atılgan / İbrahim Atılgan
9 yaşındaki Veysel Atılgan dokuz yaşındaydı. TCDD Diyarbakır Müdürlüğü’nde çalışırken beş yıl önce tayini Ankara’ya çıkan 55 yaşındaki babası İbrahim Atılgan ile mitingteydi.

İbrahim Atılgan, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesiydi. Oğlu Veysel Atılgan, Batıkent’teki Kürşad Bey İlkokulu’nda 3/A sınıfında okuyordu. Kısa bir süre önce çekilmiş videosunda avukat olmak istediğini söylüyor, ailesinden bisiklet, tablet ve bilgisayar istiyordu.

Cenazeleri 11 Ekim’de Batman’da defnedildi.
Veysel Atılgan Öğretmeni Sabahat Yıldırım, öğrencisinin ardından şöyle yazdı:

“Sevgili öğrencim Muhammed Veysel Atılgan, küçücük bedeninde taşıdığın kocaman yüreğinle barış dediğin için babanla el ele katillerin hedefi oldun. Başkentin göbeğinde faşist saldırıya maruz kaldın. Arkadaşlarınla daha dün mendil kapmaca oynarkenki coşkun gözlerimin önünden gitmiyor. Şimdi söyle güzel gözlü güzel yürekli çocuğum nasıl anlatırım

“Ben bu dersi seni anmadan nasıl veririm? Seni, barış sözünü kullanmadan anlatırsam eksik olur, barış dersem peki arkadaşların sormaz mı 'barış ölüme eş mi öğretmenim?' diye. Küçücük bedenin ağzı salyalı katillerin hangi egolarını tatmin etti acaba? Güzel gözlü, güzel yürekli oğlum sana söz, oturmaktan hoşlandığın o cam kenarındaki yerin hep senin olacak. Barışın güvercini sensin artık benim için…”

Emine Ercan
Emine Ercan 55 yaşındaydı. EMEP üyesiydi. Cenazesi 12 Ekim'de Çorum Hacı Bektaş Cemevi'nden kadınların omuzlarında uğurlandı








Kübra Meltem Mollaoğlu
Kübra Meltem Mollaoğlu HDP İstanbul 1. Bölge 16. Sıra milletvekili adayıydı. Evli ve iki çocuk annesiydi.

11 Ekim’de Kadıköy'den, Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'na gerçekleşen cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı.















Meryem Bulut
70 yaşındaki Meryem Bulut, Barış Annesi ve HDP İstanbul Şişli Yönetim Kurulu Üyesiydi. Torunu bir yıl önce Şengal'de IŞİD'e karşı savaşırken ölmüştü.

Bulut’un cenazesi Batman’da torunun yanına defnedildi.














Seyhan Yaylagül
Seyhan Yaylagül 46 yaşındaydı, evli ve iki çocuk annesiydi. Öğretmen eşiyle Maraş’ın Elbistan ilçesinden Ankara’ya gitmişti.

Elbistan’dan gidenlerden hayatını kaybeden Ebru Mavi ile birlikte Elbistan’daki cemevinde tören düzenlendi. Yaylagül, Malatya’da defnedildi.











Ebru Mavi
20 yaşındaki Ebru Mavi Ankara Üniversitesi Kimya Bölümü 2. Sınıf öğrencisiydi. Miting için Alanya'dan gelen dayısı HDP İlçe Eş Başkanı İsmail İşli'yi görmeye gitmişti.

Cenazesi Elbistan'da uğurlandı.
















Ali Deniz Uzatmaz
19 yaşındaki Ali Deniz Uzatmaz, bu yıl Mersin Üniversitesi Elektrik Bölümü'ne başlamıştı. Antep Emek Gençliği Yöneticisiydi.

11 Ekim'de Maraş'ın Narlı İlçesinde Cem Evi'nde yapılan cenaze töreniyle uğurlandı.











Uzatmaz'ın Gezi direnişinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın pankartını taşıdığı fotoğraflara, arkadaşlarının onun için taşıdığı fotoğraflar eklendi.









Ziya Saygın
ESP üyesi ve HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Saygın (56), Sivas’ta Düzova Köyü Cemevi’nde düzenlenen törenle uğurlandı. Saygın evliydi ve iki çocuğu vardı.










Vahdettin Özgan
Vahdettin Özgan, HDP Üsküdar İlçe Örgütü üyesiydi.

Cenazesi Ankara’da hayatını kaybeden diğer HDP Üsküdar ilçe örgütü üyeleri Cemal Avşar, Selim Örs, Azize Onat ve Ahmet Katurman ile birlikte İstanbul’da Yavuz Selim Camisi’ndeki törenle uğurlandı. Törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP’li vekiller de katıldı.

Dudullu HDP ilçe binasına götürülen cenazeler, ardından Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.








Cemal Avşar
Cemal Avşar HDP Üsküdar ilçe örgütü üyesiydi.










Ahmet Katurman

HDP Üsküdar İlçe Örgütü üyesiydi. Cenazesi Ankara’da hayatını kaybeden diğer HDP Üsküdar ilçe örgütü üyeleri ile birlikte İstanbul’da Yavuz Selim Camisi’ndeki törenle uğurlandı.

Selim Örs
HDP Üsküdar İlçe Örgütü üyesi Selim Örs’ün Ankara’da mitinge giderken çekilen fotoğrafı sosyal medyada yer aldı.












Azize Onat
Azize Onat, HDP Üsküdar İlçe Örgütü üyesiydi.























Dicle Deli
Dicle Deli 17 yaşında bir lise öğrencisiydi. Bakırköy Belediyesi’nde zabıta memuru olan babası, patlama öncesini şöyle anlattı: “Kızımla yaşamış olduğumuz bir olaydan dolayı aramız biraz limoniydi. Bu yüzden benim yanıma geldi ve kızım bana ‘baba seni seviyorum’ dedi. Bende kızıma ‘seni seviyorum kızım’ dedim. Daha sonra kızımı bağrıma basmıştım ve bir daha basmak nasip olmadı.” Deli’nin cenazesi Silivrikapı Mezarlığı’nda defnedildi.

Günay Doğan
Günay Doğan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiydi. Saırgazi Taşdelen Cemevi’nde 12 Ekim’de uğurlandı.







Binali Korkmaz
DİHA Çukurova Büro Haber Şefi Rojda Korkmaz’ın babası Binali Korkmaz 12 Ekim’de İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Cemevi'nden uğurlandı.














Mehmet Zakir Karabulut
26 yaşındaki Mehmet Zakir Karabulut Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi'nde harita mühendisliği son sınıf öğrencisiydi. Cenazesi 12 Ekim'de Bitlis'te defnedildi.















Leyla Çiçek
23 yaşındaki Leyla Çiçek HDP Tarsus İlçe Yönetim Kurulu Üyesiydi. Cenazesi 12 Ekim'de Tarsus'ta defnedildi.




















Metin Peşman
Metin Peşman Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesiydi. Cenazesi 12 Ekim’de Tarsus’ta uğurlandı.





















Mesut Mak
Mesut Mak, Tarım Orkam Sen İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi ve EMEP üyesiydi. Kardeşi Kenan Mak, 1998’de Bolu’da üniversite öğrencisiyken öldürülmüştü. 12 Ekim’de Dersim’de Adil Gür ile birlikte defnedildi.




















Adil Gür

Adil Gür, EMEP Dersim üyesiydi.














Gökhan Gökbörü
Gökhan Gökbörü (18) EMEP Adana Gençlik Örgütü’ndendi. Cenazesi Adana Ceyhan’da Yılankale Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi.




















Şebnem Yurtman
23 yaşındaki Şebnem Yurtman Mersin Üniversitesi öğrencisi ve Emek Partisi Adana İl Yönetim Kurulu Üyesiydi.
Cenazesi 12 Ekim'de Adana'nın Karaisalı ilçesi Bucak köyünde defnedildi.














Osman Turan Bozacı
Emekli öğretmen Osman Turan Bozacı 58 yaşındaydı. 12 Ekim’de  Rize’nin Pazar İlçesi’nde toprağa verildi.













İdil Güneyi
52 yaşındaki İdil Güneyi TCDD’de başmühendis olarak görev yapıyordu. Hacettepe Üniversitesi mezunu fizik mühendisiydi. Trabzonlu olan ve ailesi Bursa’da yaşayan bir çocuk annesi Güneyi, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) yöneticisiydi.














Abdullah Erol
Abdullah Erol HDP Giresun Milletvekili Adayıydı. İnsan Hakları Derneği (İHD), GÖÇ-DER, ÇEV-GÖN, KURDİ-DER ve Uluslararası Af Örgütü Diyarbakır grubu üyeliği gibi değişik sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yürüttü. Abdullah Erol evli ve iki çocuk babasıydı. Cenazesi 12 Temmuz’da Diyarbakır’da uğurlandı.


















Mehmet Hayta
Mehmet Hayta,  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Gençlik Kolları üyesi ve aynı zamanda İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisiydi. Memleketi Malatya’da toprağa verildi.



















Özver Gökhan Arpaçay
Özver Gökhan Arpaçay, 32 yaşında bir matematik öğretmeniydi. KESK üyesiydi. İstanbul Deftarlarlığı'nda çalışıyordu. Memleketi Kars’ta toprağa verildi. Film çekmek istiyordu.
















Şirin Kılıçalp
Konya'nın Kulu ilçesinde doğan Şirin Kılıçalp (34) İstanbul’da HAcı Ethem Üktem Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yapıyordu. Kılıçalp, Eğitim Sen İstanbul Kadınlar Sahnesi oyuncusuydu.

Yazar ve gazeteci İlhan Taçcı’nın, saldırıda yaralananlara kan vermek için gittiği hastanede kuzeni Şirin Kılıçalp’in ölümünü nasıl öğrendiğini Cumhuriyet’e yazdı.














Uygar Coşkun
Uygar Coşkun, 33 yaşında ve avukattı. Evli ve bir yaşında oğlu vardı. Ankara Adliyesi önünde meslektaşları Coşkun için bir basın açıklaması yaptı. Cenazesi Batıkent Pir Sultan Cemevi'nden kaldırıldı.













Ahmed Alkhadi
Filistinli Ahmed Alkhadi (27) Hatay Halkevi ile birlikte mitinge katılmıştı. Yaşam Hakkı Meclisleri üyesiydi. Antakya’da yaşayan ve Halkevi üyelerine İngilizce ve Arapça dersler veriyor, Halkevleri Ahmet Atakan Kütüphanesi’nde de gönüllü öğretmenlik yaparak Arapça öğretiyordu.

Ahmet Khaldi'nin ailesinin ailesinin Gazze’deki evinin önünde taziye çadırı açıldı.

Dünya Al-Vatan sitesinde yayımlanan habere göre, Ahmed’in 63 yaşındaki babası Mahmud, “Ahmed beni en son bayramda aradı, bayramlaştık. Kardeşlerine bayram harçlığı göndermişti. Dönmek için hala fırsat kolluyordu. Çünkü burada nişanlanacaktı” diye konuştu.

Alkhadi’nin ölümünden sonra Filistin Halk Kurtuluş Cephesi bir açıklama yayınlayarak saldırıyı kınadı, “Ahmet’in bu yürüyüşte şehit düşmesi, emperyalizm, siyonizm ve bölgenin gerici güçlerine karşı verilen mücadelenin hepimizin ortak mücadelesi olduğunu gösteriyor” dedi.

Nurullah Erdoğan
Nurullah Erdoğan, Demokratik Gençlik Dernekleri Federasyonu (DEM-GENÇ) ve HDP Şişli İlçe Örgütü üyesiydi.





















Gözde Arslan
Gözde Arslan mitinge Malatya’dan katılmıştı. CHP Malatya Gençlik Kolları üyesiydi.


















Aycan Kaya
Aycan Kaya HDP İstanbul Üsküdar İlçe Eş Başkanıydı. 42 yaşındaki Kaya dört çocuk annesiydi. Cenazesi 12 Ekim’de Batman’dan uğurlandı.

Yunus Derici

Yunus Derici, Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencisiydi.

Sevgi Öztekin

EMEP üyesi Sevgi Öztekin  11 Ekim’de Karşıya Mezarlığı Camisi’nde uğurlandı.

Mehmet Tevfik Dalgıç
Mehmet Tevfik Dalgıç’ın cenazesi 
Alanya’da defnedildi.


















Sevim Şinik
Sevim Şinik Alanya’dan Ankara’ya gidenler arasındaydı. Cenazesi Alanya’da defnedildi.

Emin Aydemir

Manisalı Emin Aydemir inşaat işçisiydi. 48 yaşındaki aydemir evli ve beş çocuk babasıydı. 11 Ekim’de Manisa Saruhanlı’da uğurlandı.









Fatma Karabulut
Fatma Karabulut (43) HDP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda görevliydi.

Karabulut'un cenazesi memleketi Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Kırkışla'da defnedildi.


















Ramazan Tunç
Ramazan Tunç 24 yaşında, 4 çocuk babası ve İstanbul'da inşaat işçisiydi. 12 Ekim'de Van'da uğurlandı.
















**

12 Ekim 2015, Pazartesi 13:11
“saraylar saltanatlar çöker
kan susar bir gün
zulüm biter
menekşeler açar üstümüzde
leylaklar da güler
bugünlerden geriye
bir yarına gidenler kalır
bir de yarınlar için direnenler.”









No comments:

Post a Comment